21.08.2011
In augustus 2011 zijn we een week in een appartement verbleven, ouders met drie kinderen (11, 9 en 6 jaar). Er is geen animatie, maar dat is geen moment gemist. Het zwembad is de hele dag (en nacht) toegankelijk, zonder dat het tot overlast leidt. Heerlijk om onder de Toscaanse maan te zwemmen. Appartementen goed ingericht en erg schoon en verzorgd. Dit park is een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen en een geweldige uitvalsbasis vamwaaruit je veel mooie plaasten kunt bezoeken in de omgeving. Op het parkje is geen winkel, dus een auto is noodzakelijk om de boodschappen te doen. Uit eten in de omgeveing is erg goedkoop. Je bent zo'n 50 euro kwijt voor een goede maaltijd voor een heel gezin. Aanrader voor natuurliefhebbers is Monte Amiata, een on-Toscaanse bezienswaardigheid. Verder zijn Montepulciano, Montalcine, Pienza en Sienna het bezoeken waard. Sienna is erg, erg druk en ga op tijd op een parkeerplaats te hebben (voor negen uur heb je nog kans).
07.08.2010
Wij zijn net terug van 2 weken heerlijke vakantie met onze drie kids va 9-7 en 5 jaar. Het domein is "weg van de wereld", maar toch op 10 à 20 minuten met de wagen heb je alles, van centrum Montepulciano tot supermarkten, restaurants, afhaalpizza. De huisjes zijn heel net, wij hadden nummer 11, blijkbaar wel het grootste huisje, was echt heel ruim. Op het domein is niks speciaals te doen, buiten genieten van het mooie uitzicht, leuke zwembad en de rust.
In de voormiddag bezochten wij stadjes zoals Pienza, Siena, Chiusi e.a., namiddag zalige rust aan het zwembad. Onze kids vonden aansluiting bij andere kids, Belgen, Nederlanders en een Duitse. Dat was wel tof om te zien.
Meestal "thuis" gegeten, resto's vonden wij vrij duur (met z'n vijven) in verhouding tot de qualiteit. Maar je vindt veel in de supermarkt (Coop in Chiantino-rustig parkeren), wij hadden ook steengrill mee, was heel leuk.
Voor wie zich in zulke vakantie een beetje kan vinden: aanrader!!