Mede op basis van de lovende recensies kozen wij voor dit hotel. En wij onderschrijven de hoge recensies. Ten dele...
De ligging van het hotel is prima. Ver van de stedelijke/toeristische drukte van Alanya Centrum en voorzien van een leuk privé strandje.
Voor wat betreft de service kon je goed merken dat het seizoen op zijn einde loopt. Het personeel was wisselend zeer vriendelijk en behulpzaam (receptie) tot ronduit ongeinteresseerd en zelfs wat chagrijnig (bars). Ook kreeg ik geen al te hoge pet op van de horeca opleiding in dit hotel. Het slordige afruimen in het restaurant was regelmatig lachwekkend. Varierend van overfanatiek tot ronduit slordig (opvallend was hoe vaak deze mensen servies en bestek op de grond lieten vallen) Al maken wij een uitzondering voor Melhi, een leuk joch dat elke dag vrolijk was en zijn uiterste best deed om het ons naar de zin te maken.
Het eten was meer dan zeer goed. Ontbijt, lunch, snacks of diner, allemaal even gevarieerd en smaakvol. Klein negatief puntje misschien dat er vrij regelmatig iets koud was (spaghetti, friet).
De kamers zijn uitstekend uitgerust en voorzien van alles dat je maar wenst. Postieve punten zijn de inderdaad geweldige bedden en de badkamer met stortdouche. Ook de inrichting en verlichting is erg smaakvol.
Negatief punt is dat we bij aankomst alleen maar een literfles water aantroffen in de koelkast en die ook nog eens nooit meer werd bijgevuld. Dat ben ik anders gewend in Turkije: op zijn minst dagelijks aanvulling van een bescheiden hoeveelheid water, bier en frisdrank. Ook stond bij andere gasten bij aankomst een fles wijn ter verrassing op de salontafel en bij ons alleen twee wijnglazen. Ach, wat water erin en niet zeuren.
Minder leuk vonden wij een ander minpuntje aan de kamer,-en vele gasten delen onze mening-, nl. de enorme Gehorigheid van de kamers. Je buren letterlijk kunnen verstaan is soms wel grappig maar midden in de nacht wel wat irritant. Nog nooit zo erg meegemaakt en dat is voor een relatief nieuw hotel bepaald geen compliment...
Het zwembad is super. Meer dan genoeg prima ligbedjes, enkele grappige tentjes om in te liggen en wat grasveldjes rond het zwembad. Op het privé strandje zelfs twee leuke comfortabele party-tentjes waar je gezellig met een groepje in kunt relaxen.
Tot slot de prijs/kwaliteitsverhouding. Dit overwegend luxe hotel kent dus vele pluspunten maar ook enkele minpuntjes. Daarom waarschijnlijk ook 4 en geen 5 sterren. Maar mede op basis van de relatief lage prijs is dit hotel is absoluut een aanrader. Aan lichte slapers adviseer ik oordopjes en dan heb je een puike vakantie.